adversite

2011. augusztus 15., hétfő

Ermis Apartman Paralia 2011.


Ermis Apartman Paralia

 Eddigi Görögországi nyaralásaink alatt még soha sem laktunk közvetlenül a tengerparton. 



Amikor az idei 2 apartmant kiválasztottuk, mindkettő az volt. A Questor Travel intézője meg is kérdezte, kérünk-e tengerre néző szobát felárért? - Nem kértünk, bár az idei látvány után elgondolkodtató: talán mégis megéri a különbséget. Mert bár nem kértük, mégis megkaptuk, mert az Ermis Apartman nagy épülete, ahol az oldali lakások voltak, még nem nyitott ki. Földszinti apartmant kértünk, mert Vilinek nehéz az emeletmászás. A ház képét látva ez valószínűtlennek tűnt, mert a földszinten, mint a belváros szinte valamennyi házánál, boltok voltak. Az Ermis alatt egy Super Market, mellette egy ruhaüzlet, az oldalán meg valamit nagyon építettek. Egy hét múlva kiderült, ez lett az Ibusz partnerirodája, a Pieria Tours.
 Nem is az emeletre mászás volt a nehéz, széles lépcsőház, jól megvilágítva, és tán 20 lépcsőfok. Problémásabb az utca és a járda közötti közel fél méteres magasság. Egyrészt tornamutatvány föllépni, főleg csomagokkal, az autó ajtaját meg csak akkor lehetett kinyitni, ha arrébb fordultunk. /Egy jótanács az autósoknak: ha megállsz a járda mellett, óvatosan nyisd az ajtót, mert a magas járdától nagy pofont kaphat szegény. Jó pár csattanó, horpadt ajtó tanúsítja!/ 


Fél méter mélyen az autó!
Belépve az apartmanba, természetesen az erkélyre vezet az első út. Alattad a főutca, jobbra a belváros, balra a külváros. Előttünk a Menta Hotel épülete, ami modern szürke pacniként igencsak kilóg a tengerpart összképéből. A szálló mellett kis park 4 paddal kikövezve a strand széléig , ahol egy zuhanyozó, napozóágyak és a tenger. A szálló másik oldalán a nagy strand nyüzsgése. A part felett motoros ernyősök, a tengeren csónakok. 180 fok panoráma. Hozzá asztal, székek.






A pici szobában minden, ami a legfontosabb. 2 kényelmes ágy, éjjeliszekrény, kosasztal, szekrény, hűtőszekrény, konyhapult. Nem is lenne ezzel gond, ha nem egy kb. 3.5x4 méteres szobába lenne bezsúfolva


.


Éjjel a fejem mellett búg a hűtő, az ágytól 1 méterre a mosogató, rezsó, a szegényesen berendezett konyhafelszerelés. A konyhapult mellett a kis fürdőszoba ajtaja. Itt is van minden, ami szükséges: zuhanyozórész, mosdó, tükör, WC. Viszont ezek is bezsúfolva. Az mosdó mellett oldalra elfordított WC-re csak oldalazva lehetett bearaszolni. Sürgős esetben jobban jártunk, ha menetirányban, keresztben ültünk rá.

Fejem felett a lakásunk!
 De ezek csak utómorgások. Egészében kellemes, világos, üde kis lakás aki nem vágyik 3 szoba összkomfortra.
Végül a dicséret: az IBUSZ, illetve a Peria Tours irodája amikor eljöttünk, már úgy-ahogy üzemelt, de addig ha bármi problémával telefonáltunk képviselőnknek, azonnal megoldották. A mosolygós háziasszonnyal nem nagyon találkoztunk, mert bár fölöttünk laktak, de a főlépcsőről volt a bejáratuk. A mi lépcsőnk csak a 4 partra néző lakoshoz vezetett. 

Ha létezne 1-től 10-ig skála, az Ermis panorámája 10-es, belső berendezése 6-ost kapna.




2011. 08. 10.. JULIVILI




1 megjegyzés:

  1. Kedves hölgyem !
    Köszönöm a feltett információkat, mert idei nyaralásunk szállásválasztásában sokat segített és az IBUSZ-on keresztül is foglaltunk.Mivel mi egy izgő mozgó 6 éves gyerekkel mennénk, inkább választottunk egy 4 ágyas két légteres apartmant. Szeretném megkérdezni, hogy lift van e az épületben? Illetve mivel mi is gépkocsival mennénk, tudna e segíteni abban, útközben hol érdemes megállni pihenni és hol nem. Az Önök által megjelölt tranzit szállást is lefoglaltuk már reggelivel együtt. Még egy kérdésem lenne, tankolni hol érdemes? Olvastam leírásukat, de ha esetleg van azon kívül több segítő információ azt megköszönném. A fakultatív programokon kívül esetleg egyéni autós utazással van javaslatuk olyan programra amit érdemes lenne megejteni? Nagyon köszönöm még egyszer a rengeteg információt és segítséget.

    VálaszTörlés